Izvor: Radio 021, 14.Avg.2020, 12:35

Građanima četiri zemlje od sutra za ulazak u Srbiju potreban negativan test na koronu

Stranci iz pojedinih zemalja koji dolaze u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, odlučio je Krizni štab.

Odluka se odnosi na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, rekla je za RTS epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Odluka se ne odnosi na naše građane koji dolaze sa teritorija tih zemalja.

Odlučeno je i da prestaju restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore, a ove mere stupaju na snagu od sutra.

Darija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kisić Tepavčević je izjavila da je odluka doneta na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije i trenda učestalosti oboljevanja koji se beleži poslednjih dana.

Navela je da imamo povoljniju situaciju u Srbiji, da se gase jedna po jedna kovid bolnica i da "žele da se taj trend nastavi".

Podseća da sledi polazak u škole i sezona respiratornih infekcija i zbog toga je potrebno preduzeti sve mere da bi se smanjio unos zaraze.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DARIJA KISIĆ: Za ove zemlje biće potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju

Izvor: Blic, 14.Avg.2020

Stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju moraće da imaju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati, odlučio je Krizni štab. Odluka se odnosi na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju, rekla je za RTS epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.