Izvor: Radio 021, 05.Maj.2019, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani zbog učestalih nesreća traže da se sredi put, "Putevi Srbije" tvrde da je kolovoz "korektan"

"Putevi Srbije" izražavaju duboko saučešće porodicama poginulih u teškoj saobraćajnoj nezgodi na deonici Niš-Priština, u kuršumlijskoj opštini, ističući da je državni put IB reda korektan.

Naime, pojedini mediji pišu da je državni put IB reda broj 35, deonica Niš-Priština u kuršumlijskoj opštini u lošem stanju, nazivajući ga "put smrti" kao i da je isti uzrok učestalih saobraćajnih nezgoda. U vezi sa tim oglasili su se "Putevi Srbije", u kojima ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je državni put IB reda broj 35, deonica Niš–Priština korektan, sa kvalitetnim kolovozom i propisno postavljenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Poslednji put je obnovljen 2017. godine, što je koštalo 145.900.000 dinara.

Kako dalje ističu u ovom preduzeću, nadležne institucije ispitiuju uzroka i krivične odgovornosti koje su dovele do teške saobraćajne nezgode u kojoj je život izgubilo pet osoba.

"'Putevi Srbije' ističu da sa stručnim ekipama i nadzorom redovno vrši kontrolu i pregled državnih puteva i objekata, ali da će zbog nastale situacije, izvršiti i vanrednu kontrolu pomenute deonice i ukoliko se pokaže potreba, predložiti nadležnima smanjene dozvoljene brzine na najmanju moguću. Pored navedenog, iniciraće i razgovore sa lokalnom samoupravom u cilju donošenja zajedničkih odluka koje će uticati na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju", navode u "Putevima Srbije".

Podsetimo, 30. aprila rano ujutro sudarili su se autobus i kamion na putu Kuršumlija-Prokuplje. Autobus je izgoreo, a petoro ljudi je poginulo. Dan nakon toga, tri osobe su povređene u sudaru dva automobila na istom putu.

Meštani Kuršumlije su nakon toga potpisali peticiju kojom traže hitnu sanaciju i rekonstrukciju dela državnog puta Prokuplje - Kuršumlija, od sela Barlovo do Kuršumlije koji je dug oko 12 km.

Peticija je u četvrtak popodne prosleđena ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović sa kojom građani Kuršumlije zahtevaju hitan sastanak povodom lošeg stanja puta i čestih saobraćajnih udesa.

"Molimo da se što hitnije sagleda ovaj put koji koriste ne samo žitelji kuršumlijske i prokupačke opštine već je ovaj put i najčešća i najbliža veza centralne Srbije i Kosmeta", navodi se u peticiji i napominje da je sreća u nesreći koja se dogodila u utorak ujutru kada je u udesu autobusa i kamiona nastradalo pet osoba, što su učenici, koji putuju ovom linijom bili na raspustu.

Inače, peticiju su potpisivali građani koji ističu da nemaju veze sa politikom i da samo žele da se spreči sve učestaliji broj udesa kojih godišnje samo na pomenutoj deonici između Kuršumlije i Prokuplja, prema policijskim podacima, bude najmanje desetak sa tragičnim ishodom.

Autor: 021, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.