Izvor: Radio 021, 02.Avg.2019, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota, išla bih na koncert u Splitu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsedničku trku nakon proslave Dana pobede i obeležavanja "Oluje", i dodala da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu uz ocenu da je on veliki patriota.

Gostujući u emisiji "S predsednicom van protokola", Grabar Kitarović je rekla da bi svakako svratila na Tompsonov koncert.

"To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ona i dodala da 4. avgusta s Ministarstvom odbrane organizuju prijem u Kninu.

"On (Tompson) nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvezde koju je nosila tadašnja JNA", rekla je ona i zaključila da su pesme koje danas peva Tompson kritika hrvatskog društva, prenosi Hina.

Predsednica Hrvatske pozdravila je da to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja pobedničke hrvatske vojske s obzirom da je "Domovinski rat" u temeljima moderne Hrvatske.

Za rejting Vlade i HDZ, koji je prema anketama u padu, već šest meseci, Grabar Kitarović kaže da se to i na nju odrazilo jer, iako je nadstranačka osoba potiče iz te stanke.

Ona je ocenila da su Hrvati “malo previše negativno raspoloženi, cinični i samokritični” i poručila je da se u budućnost mora krenuti s više samopouzdanja i optimizma.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.