Fotografisao se na haubi policijskih kola, kažnjen sa 50.000 dinara

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografisao se na haubi policijskih kola, kažnjen sa 50.000 dinara

Sudija za prekršaje je sa 50.000 dinara kaznio mlađeg Novosađanina koji se krajem avgusta fotografisao sedeći na haubi policijskog automobila.

On je kažnjen zbog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, posebno sa elementima drskog, bezobzirnog ponašanja i nasilja.

Na fotografiji koja se 30. avgusta pojavila na Instagramu vidi se ovaj Novosađanin kako sedi na policijskom automobilu na parkingu kod stanice policije na Satelitu, sa isplaženim jezikom i porukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ispod fotografije "A.C.A.B", što znači "All Cops Are Bastards", odnosno "Svi policajci su kopilad". Ovog mladića policija je tražila nekoliko dana i, nakon što je identifikovan i priveden u ponedeljak, kažnjen je pred prekršajnim sudom.

Predsednik Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" Nenad Ljubišić za 021.rs kaže da podržavaju brzu reakciju MUP-a i stav prekršajnih sudova da izriče oštrije novčane kazne. On navodi da, uzimajući u obzir da je uniformisana policija reprezent države, svako bahato ophođenje prema obeležjima ili sredstvima policije predstavlja i ruganje onome što ta uniforma predstavlja.

- U poslednje vreme evidentna je glorifikacija bahatosti, nasilja i ostalih oblika kriminogenih i devijantnih ponašanja, naročito na društvenim mrežama gde akteri imaju prividan osećaj anonimnosti i nedodirljivosti. Strukovno udruženje policije apeluje na građane da ne učestvuju u ovakvim i sličnim vidovima nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, jer ono predstavlja i prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, a zaprećena je novčana kazna od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 sati – naveo je Ljubišić.

Podsetimo da se u Novom Sadu već godinama pojavljuju grafiti sa uvredama upućenim policiji, neki čak pozivaju na smrt policajaca, a da je retko kad neko bio priveden i kažnjen zbog toga.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.