Izvor: Radio 021, 26.Jun.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Firme bliske mađarskim i srpskim vlastima preuzele poslove zamene uličnog osvetljenja u Srbiji

Kako jačaju političke veze između Beograda i Budimpešte, jačaju i poslovi firmi bliskih strankama na vlasti, koje su preuzele poslove zamene uličnog osvetljenja u brojnim gradovima u Srbiji.

"Odnosi Beograda i Budimpešte teško mogu da budu bolji, razvijajući se na onom što kritičari nazivaju autoritarne tendencije srpskog predsednika Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana", pišu u Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN).

Međutim, iza politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << cvetaju i kontroverzni poslovni dogovori, navode iz BIRN-a.

"Od 2016. godine grupa mađarskih, srpskih i slovenačkih firmi dobila je u postupku javnih nabavki ugovore vrednosti više od 25 miliona evra za poslove obnavljanja javnog osvetljenja u nekoliko gradova u Srbiji u kojima je na vlasti Srpska napredna stranka", navode oni.

Istraživanje koje su sproveli BIRN i mađarski online portal Direkt 36 pokazuje da su te kompanije povezane sa ljudima iz najbližeg okruženja Orbana, Vučića i srpske premijerke Ane Brnabić.

Istraživanje u celosti pročitaje na javno.rs.

Autor: Danas, BIRN

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.