Izvor: Radio 021, 06.Dec.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipinski predsednik: Katoličke biskupe treba pobiti, to su beskorisne budale

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte se opet obrušio na rimokatoličke biskupe, kazavši da ih sve treba ubiti jer su beskorisni.

Duterte je opet kritikovao katoličku crkvu i njene čelnike na Filipinima. Tvrdi da on veruje u Boga, ali da su biskupi budale.

"Ne bih uspeo u životu... bez Boga", rekao je Duterte pa dodao: "Ali vaši biskupi, pobijte ih. Beskorisni su, to su budale. Znaju samo da kritikuju."

Duterte je dalje rekao da njegov Bog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "ima zdrav razum", u odnosu na "glupog" Boga katoličkih biskupa.

Filipini su većinska katolička zemlja Azije u kojoj se 80 odsto stanovništva izjašnjava praktičnim vernicima.

Duterte je optuživao biskupe i sveštenstvo za korupciju i seksualno zlostavljanje i tvrdio da je i sam bio žrtva dok je bio učenik u gradu Davaou.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.