Izvor: Radio 021, 30.Nov.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Završena sanacija i rekonstrukcija fasade Banovine

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji fasade zgrade Pokrajinske vlade, vredni 30,175 miliona dinara, završeni su u ugovorenom roku.

Sanacija je obuhvatila čišćenje kamene fasade površine 10.700 kvadratnih metara, rekonstrukciju oštećenih ili nedostajućih delova fasade, čišćenje ulaznih kamenih stepeništa i ogradnih zidova, površine 670 kvadrata, kao i obnovu dekorativnih elemenata.

Radovi su izvođeni pod svakodnevnim nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Grada Novog Sada i Tehnološkog fakulteta.

Posle 80 godina, od kada je sagrađena zgrada današnje Pokrajinske vlade, izvršena je rekonstrukcija i sanacija, a u planu su za sledeću godinu i radovi na obnovi fasade zgrade Skupštine Vojvodine, koja se nalazi u banovinskom kompleksu.

Određeni radovi u okviru obnove fasade zgrade Pokrajinske vlade - Banovine, zabrinuli su deo javnosti, pre svega zbog bušenja dragocenog bračkog mermera radi postavljanja skela, o čemu više OVDE.

Impozantno zdanje, podignuto prema projektu arhitekte Dragiše Brašovana 1939. godine, jedna je od najlepših građevina dvadesetog veka u našoj zemlji i u njoj je bilo sedište Dunavske banovine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.