FOTO, VIDEO: Stanari Dositejeve čuvaju stvari u ruševini, traže da se pronađe novi investitor

Izvor: Radio 021, 20.Avg.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Stanari Dositejeve čuvaju stvari u ruševini, traže da se pronađe novi investitor

Stanari Dositejeve 11 koji su prošle srede ostali bez domova zbog urušavanja zida usled nelegalnih radova na susednoj parceli, u utorak 21. avgusta u 8 časova planiraju da odu do Gradske kuće i zatraže prijem kod gradonačelnka Miloša Vučevića.

Oni su se na ovaj potez odlučili, jer su uvereni da investitor "Astro plan" neće ispuniti svoju obavezu da za 12 porodica obezbedi privremeni smeštaj dok traje sanacija njihovih domova.

Naime, oštećeni građani su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tokom vikenda napustili hostel na Klisi i vratili se u Dositejevu kako bi u polusrušenim stanovima čuvali imovinu. Sada očekuju da im se obezbede stanovi u koje će moći da prenesu stvari i na taj način sačuvaju imovinu.

U vezi sa tim, danas su ponovo imali sastanak sa predstavnicom "Astro plana" Dobrilom Knežević, koja je im je uzela lične podatke kako bi mogla da ih obavesti kada im se obezbedi smeštaj. Međutim, na sastanku se ispostavilo da ona nije ni znala da je vlasnik firme "Astro plan" Milorad Živković ranije danas predstavnicima Grada naveo da će svim oštećenim stanarima do 18 časova biti obezbeđen smeštaj.

Ipak, oštećeni građani ne veruju da će firma "Astro plan" obezbediti adekvatan smeštaj, zbog čega su najavili da će u utorak otići kod gradonačelnika. Oni traže da se potpišu ugovori kod notara oko zakupa privremenih prostora.



Današnjem sastanku investitora i stanara prisustvovao je i član Gradskog veća Vladimir Stojković koji je podržao zahteve građana i potvrdio da je Živković obećao da će danas obezbediti podstanarske stanove.



Jedan od stanara Dragan Mitrović kaže za 021.rs da je predstavnica investitora, koji im je srušio zid kuće, došla nepripremljena i da nije ni znala da je Živković pre toga imao sastanak sa gradskim vlastima. On je dodao da su mišljenja da predstavnici "Astro plana" nemaju kredibilitet i da sumnjaju da će im obezbediti smeštaj, kao i da su frapirani njenim stavom da i u slučaju da im bude pronađen privremeni smeštaj u podstanarskim stanovima, ugovore ne potpisuju kod notara.

Mitrović je kazao i da stanari ne veruju da će investitor popraviti oštećene stanove, jer kako je objasnio, to je "kao da vas neko u braku tuče, a onda sutra kaže da se ništa nije desilo i da će od danas sve biti bolje". Želja stanara je da se pronađe neki novi investitor, najbolje uz posredovanje Grada, a koji bi jednostavno otkupio parcelu i sve stanove i sagradio zgradu.

Stanari smatraju da posle ovakvih oštećenja ne vrede nikakve popravke.

Predstavnica investitora Dobrila Knežević je novinarima ponovila da nema ovlašćenja da daje izjave, kao i da će to raditi advokat kojeg odredi vlasnik firme, ali nije rekla ko je taj advokat.



Podsetimo da su radnici i bager firme "Euroinvest", izvođača radova kojeg je angažovao "Astro plan", prošle srede u popodnevnim časovima nakon nekoliko dana od početka radova na kopanju u Dositejevoj 9 potkopali temelje objekta u Dositejevoj 11, što je dovelo do rušenja 20 metara zida i drugih ošećenja, a 12 porodica ostalo je bez domova.

Ovi radovi su bili nelegalni i bez građavinskih i drugih dozvola, i u međuvremenu je gradilište zapečaćeno od strane građevinske inspekcije i policije. Nezvanično, novosadsko tužilaštvo je pokrenulo istragu.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.