Izvor: Radio 021, 05.Jun.2020, 18:20

FOTO, VIDEO: Socijalisti podsetili na 27. mart 1941. godine, poručili da Vojvodina nikada više neće biti bez Srbije

Mitingom pod nazivom "Crveni marš", danas su u centru Novog Sada, uz sve mere preporučene od epidemiologa, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija nastavili kampanju za predstojeće izbore 21. juna

Ovo je prvi masovniji skup u predizbornoj kampanji u Novom Sadu, ali i Srbiji, tako da je na centralnom novosadskom trgu bilo 1.000 ljudi koji su stajali na mestima obeleženim zvezdama, međusobno udaljeni metar i po.

Pred samog početka mitinga na Trgu slobode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << socijalisti su proštali sa dve kolone od Spensa i od Varadinskog mosta, a jednu od njih je predvodio motocikl sličan onom koji je krstario ulicama Beograda 27. marta 1941. godine prilikom odbijanja pakta sa nacističkom Nemačkom. Socijalisti i članovi Jedinstvene Srbije su bili opremljeni stranačkim zastavama, ali i zastavma Srbije sa petokrakom iz vremena Jugoslavije.



Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović je pozvao građane da na predstojećim izborima ne bace svoj glas i da glasaju za koaliciju SPS-JS.

- Što bude veća moć ove koalicije, to će biti veća i njena uloga u društvu. Sloboda i pravda moraju biti vodilja svakog socijaliste. Sve socijaliste, socijaldemokrate, svi koji su građanski opredeljeni i imaju nacionalnu svest o problemima sa kojima se suočava Srbija treba da glasaju za ovu koaliciju. Mi se ne odričemo naših ideala. Mi smo uvek bili pravedan narod, željan socijalne pravde, a ideje socijalizma su večite i pravedne ideje - naveo je Bajatović.

Lider JS-a Dragan Marković Palma je podsetio da su paori iz Vojvodine bili evropski brend, da su vojvođanski kulen i suhomesnati proizvodi koji se proizvode u Vojvodini bolji nego u Mađarskoj i da se više mora pomoći poljoprivrednicima.

- Obećavam paorima i poljoprivrednim proizvođačima da ćemo im pomoći da se suhomesnati proizvodi izvoze u Egipat, u Grčku. To će i biti naš prioritet - naveo je Palma.

Lider socijalista Ivica Dačić je naveo da će SPS posle izbora ostati u koaliciji sa SNS. U predizbornom govoru je ocenio kako je najveći istorijski uspeh Srbije u prošlosti bilo prisajedinjenje Vojvodine.

- Tu tekovinu moramo čuvati i u budućnosti. Zato sve priče o autonomiji Vojvodine moraju biti uvezane u teritorijalni integritet Srbije. Nikada više Vojvodina neće biti bez Srbije - izjavio je Dačić.

On je dodao i da u Srbiji bujaju neofašističke grupe, da se ne sme dozvoliti relativizacija fašizma i da je replika motora iz 1941. godine viđenog na mitingu zapravo simbol te borbe. Dačić je ujedno pozvao sve građane da u nedelju uveče dođu na beogradski Tašmajdan gde će se održati, kako je rekao, veliki narodni skup na otvorenom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.