Izvor: Radio 021, 21.Okt.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Novi mural na mestu nekadašnjeg Remedovog, biće gotov za desetak dana

Novi mural trenutno se oslikava na zidu zgrade u Gimnazijskoj ulici, gde se do pre dve godine nalazio Remedov mural "The only truth".

Pokušaj 021.rs da na licu mesta sazna ko je postavio skele i šta se crta je bio neuspešan, jer su radnici koji oslikavaju zgradu odbili da na ta pitanja odgovore za naš medij uz obrazloženje da nemaju dozvolu da pričaju sa novinarima. Radnici su odbili i da kažu za koga to rade, navodeći da ni to ne smeju da nam otkriju. Na naše insistiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da nas spoje sa nalogodavcem, radnici su nam obećali da će šefu reći da su se novinari raspitivali i da će nas on potom kontaktirati.



U međuvremenu su nam se javili iz Udruženja građana "Bute dobri" navodeći da oni stoje iza akcije u Gimnazijskoj ulici.

Predsednik ovog udruženja Dane Basta je za 021.rs naveo da je planirano da se nacrta mural koji će prikazati znamenite ličnosti Novog Sada iz zlatnog vremena "Srpske Atine". On je pojasnio da su dozvolu za crtanje dobili od gradske vlasti, a o svemu su upoznali i prve komšije - upravu Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i Eparhiju Bačku. Prema njegovim rečima, očekuju da će za desetak dana mural biti završen.

Podsetimo da se ovaj mural pravi na mestu gde se godinama nalazio mural "The only truth" francuskog umetnika Remeda, a koji su još uvek nepoznate osobe uz pomoć dizalice prekrečile februara 2017. godine. Mada je gradska vlast posle više protesta građana najavila istragu, počinilac do danas nije pronađen. Nekoliko meseci građani su na mestu prekrečenog Remedovog murala u znak protesta iscrtavali takozvani "kural", koji su nepoznate osobe svaki put prekrečile.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.