Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Hiljade Mađara protestovalo protiv novog zakona o radu, sukobili se sa policijom

Hiljade Mađara protestovalo je sinoć u Budimpešti, nastavljajući demonstracije koje su počele u sredu protiv novih zakona o radu i upravnim sudovima.

Vladajuća partija Fides premijera Viktora Orbana usvojila je nova dva zakona u sredu, uprkos protestima opozicije i neredima na ulicama.

Oko 3.000 demonstranata okupilo se ispred parlamenta i sinoć i kasnije blokiralo saobraćaj na jednom od mostova preko Dunava.

Demonstranti su prvenstveno nezadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zakonom koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže da godišnje rade do 400 sati prekovremeno.

Usvojen je i zakon o upravnim sudovima za koji grupe za zaštitu ljudskih prava smatraju da bi mogao dovesti do političkog mešanja u pravosudna pitanja.

Anna Donáth, vice-president of opposition party Momentum lifted from the crowd by the police in a cloud of tear gas after raising a smoke grenade at #protest in #Budapest, #Hungary

Video: https://t.co/vwSkluaF7U pic.twitter.com/X1pCR4l2dH

— Index.hu (@indexhu) December 13, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.