FOTO: U Vojnoj bolnici otvorena izložba o obnovi podgrađa Petrovaradinske tvrđave

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: U Vojnoj bolnici otvorena izložba o obnovi podgrađa Petrovaradinske tvrđave

Izložba "Obnova podgrađa Petrovaradinske tvrđave" otvorena je danas u kompleksu Vojne bolnice u Petrovaradinu.

Ovu izložbu je organizovao Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, a građani će svakog dana do 2. juna, od 17 do 19 časova, moći da se upoznaju sa dosadašnjim radovima na obnovi podgrađa, a koji su počeli prošle godine.

Direktor Zavoda Siniša Jokić je podsetio da je prošle godine iz Republičkog budžeta Novom Sadu dodeljeno 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << miliona dinara za obnovu fasada i da je do sada završeno više od 20, a da se ove godine nastavljaju radovi koji će koštati novih 150 miliona dinara. Tokom ove godinebiće sređeno još fasada, s tim da su sada odobrena sredstva i popravku krovova.

U Zavodu očekuju da će Republika, Pokrajina i Grad nastaviti da aktivno podržavaju obnovu i očuvanje Petrovaradinske tvrđave i nakon priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Otvaranju izložbu je prisustvovao i gradonačelnik Miloš Vučević koji je naveo da je pored 250 miliona dinara za fasade i krovove, obezbeđeno i 70 miliona dinara za parterno uređenje ulice Prote Mihaljdžića i okolnih ulica gde trenutno rade arheolozi, a Vlada Srbije će sa 500.000 evra otkupiti deo kuće Bana Jelačića kako bi je koristio Hrvatski nacionalni savet. Gradonačelnik je naveo da će Grad nastaviti i sa aktivnom obnovom i očuvanjem kulturno-istorijskih spomenika i u drugim delovima Novog Sada.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.