Izvor: Radio 021, 09.Avg.2020, 07:04

FOTO: Tek što je postavljena, oskrnavljena spomen-tabla sa imenom atentatora na Pavelića

Tabla sa imenom Blagoja Jovovića, koja je tek postavljena u nekadašnjoj Zagorskoj ulici u Zemunu, a koja odnedavno nosi njegovo ime, oskrnavljena je.

Međutim, odmah po saznanju da je tabla išarana, gradske službe su izašle na teren i očistile je.

Ulica Blagoja Jovovića ime je dobila po atentatoru na Antu Pavelića.

"Uz pomoć nekoliko prijatelja, Blagoje Jovović, u nedostatku sudskog procesa i zakonske kazne, sproveo je pravdu nad zločincem Pavelićem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Tako je osvetio stotine hiljada Srba koji su nevini stradali od ustaške kame u stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu. Zlikovac je preminuo od posledica rana koje mu je naneo ovaj heroj. Imenujući ovu ulicu po Blagoju Jovoviću, Grad Beograd ukazuje počast ovom srpskom heroju za njegov herojski čin, i to nakon što je decenijama bio nepoznat za srpsku istoriju i predanje", glas tekst koji je napisan na spomen-tabli.

"Sprovodi se istraga o tome ko je oskrnavio tablu i verujem da će snimci kamera u okolini dati odgovor na ovo pitanje", kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Autor: Telegraf

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.