FOTO: Plivanje za Bogojavljenski krst u Sremskoj Kamenici

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Plivanje za Bogojavljenski krst u Sremskoj Kamenici

U organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica i Srpske pravoslavne crkve, na Dunavu u Sremskoj Kamenici peti put za redom održano je plivanje za Bogojavljenski krst.

Kako je saopštilo Gradsko veće, nakon liturgije održane u Hramu rođenja presvete Bogorodice, krst je spušten do Dunava nadomak stadiona "Fruškogorac". Krst u vodu je spustio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

"Na veliki hrišćanski praznik Bogojavljanje, sad već tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << organizujemo plivanje za časni krst. Time obeležavamo podvižništvo, ljubav, kao i koheziju našeg naroda i institucija koje su stubovi društva a to su Srpska pravoslavna crkva, Vojska, Policija i Žandarmerija. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji događaja, građanima koji su se i velikom broju okupili, a najviše plivačima. Ove godine učestvovalo je preko 140 plivača, od toga pet žena. To je dobrovoljan čin i lično osećanje i smatram da je pobednik svako ko je danas ušao u hladan Dunav", izjavio je Cvjetićanin.

Bogojavljenski krst na obalu pobednički je izneo Aleksa Bobar, koji je prvi preplivao razdaljinu od 33 metra.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO: Novosadski plivački šampion prvi u trci za Bogojavljenski krst

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2018

U organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica i Srpske pravoslavne crkve, danas je peti put za redom održano plivanje za Bogojavljenski krst...Krst je na obalu izneo Aleksa Bobar, koji je prvi preplivao razdaljinu od 33 metra...Bobar je takmičar PK "Novi Sad" i najbolji plivač junior u regionu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.