FOTO: Otvoren najsavremeniji sportski kampus na Zapadnom Balkanu

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Otvoren najsavremeniji sportski kampus na Zapadnom Balkanu

Međunarodni univerzitetski kampus Edukons svečano je otvoren uz prisustvo visokih zvaničnika Grada, Pokrajine i Republike, uključujući ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića.

Međunarodni univerzitetski kampus Edukons jedinstven je na Zapadnom Balkanu u kategoriji privatnih visokoškolskih ustanova. Edukonsov univerzitetski kampus u svom sastavu sada sadrži osam fakulteta, moderno opremljen studentski dom i novootvoreni sportski centar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kao takav, kampus će ponuditi kvalitetan obrazovni, smeštajni i rekreativni sadržaj ne samo studentskoj populaciji, već i celokupnoj zajednici.

Radi se o 50 soba, opremljenih krevetima, radnim stolovima, garderoberima, kupatilima i kuhinjama. U punom kapacitetu može da primi 100 studenata, kojima su na raspolaganju besplatan parking, vešernica, studentski kafe-restoran, besplatan WiFi, prostorije za druženje i učenje, menjačnica, pošta, ali i savremeno opremljen fitnes i spa centar. Kako je zvanicama na svečanom otvaranju poručio rektor Univerziteta Edukons, prof. dr Aleksandar Andrejević, izgradnjom sportskog centra, kampus je dobio i razvijenu dimenziju nege sportskog duha mladih. Osim toga, kako je rekao, Edukons nastavlja u starom ritmu da podučava i obučava najspremniji kadar za srpsku privredu, računajući na i do sada prisutnu pomoć nadležnih institucija.

Poznato je, dodao je Andrejević, da Edukons uživa podršku i čak 18 uspešnih, svetskih kompanija, što je pokazatelj saradnje privrede i znanja.

"Kao najmlađi univerzitet u Srbiji, uspeli smo da ostvarimo konkretne rezultate za samo nekoliko godina - tako smo uspeli da se rangiramo na sedmom mestu u kategoriji svih univerziteta u Srbiji, prema oficijelnim merilima. Naši studenti su prvi u Srbiji počeli da primenjuju mobilne tehnologije, interaktivni rad koji provocira kreativnost svakog individualca na univerzitetu, s obzirom na to da potenciramo pažnju na svakog našeg studenta. Pratimo politiku Srbije kada je reč o obrazovanju, a uvodimo i semestralne kontrole naučnih radova i generalno rad naših profesora, kako bismo i dalje mogli da se pohvalimo napretkom. Ovim sportskim kompleksom želimo da naglasimo koliko je bitno da se borimo protiv bolesti sadašnjice, poput gojaznosti i dijabetesa, a uzimajući u obzir koliko vremena studenti provode sedeći za računarima, u radu. Želimo da budemo jedan od činilaca razvoja našeg civilnog društva i da izgradimo zdravog i mladog čoveka", naglasio je Andrejević.

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da Vlada Srbije pruža potpunu podršku radu Edukonsa, te da ovaj univerzitet poseduje duh za rad sa ozbiljnim kompanijama. To sve, dodao je ministar, pomaže Ministarstvu da unapređuje oblast obrazovanja i povezuje ga sa privrednim kapacitetima i potrebama.

"Ministarstvo prosvete će biti vaša kuća, kao i do sada, a drago mi je što svi radimo na velikim stvarima zajedno. Ne postoje teme koje su samo priča jedne male grupe ljudi", naglasio je Šarčević.

Univerzitet Educons je ove jeseni poželeo dobrodošlicu značajnom broju brucoša koji će svoje studentske dane provesti u Sremskoj Kamenici i Novom Sadu. U sklopu svoje nastavne ponude, sa više od 30 akreditovanih studijskih programa na svim nivoima studija, usmerenja koji se najviše upisuju odnose se na oblasti informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, poljoprivrede, klasičnog slikarstva, digitalne produkcije, poslovne ekonomije i menadžmenta, studija bezbednosti, kao i učiteljskih studija.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.