Izvor: Radio 021, 02.Avg.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Nesuđeni kompleks bazena na Novom naselju postao buvljak, isušena močvara parking

Početkom nedelje na parcelu na Novom naselju na kojoj je trebalo da budu izgrađeni tržni centar i bazen preselili su se prodavci polovnih stvari, koji su do sada prodavali uglavnom kod Satelitske pijace.

Slike, gramofonske ploče, odeća, obuća, filmovi na DVD-u, stripovi i knjige, tastature i drugi elektronski uređaji - sve to može se naći na buvljaku na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića.

Deluje da prodavaca, za sada, ima nešto manje nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ih je bilo kod Satelitske pijace, ali je prostor na kojem prodaju veći. Lokacija na kojoj su nekada prodavali stvari sada je prazna.

Ovog puta smestili su se na neuređenoj parceli. Kao i ranije, poređali su proizvode na ćebad i čekaju kupce. Većina njih je na suncu, dok su se neki smestili ispod krošnji drveća i zauzeli najbolje pozicije.

Kažu da ljudi još nisu primetili da mogu da kupe proizvode na novoj divljoj pijaci, ali im lokacija odgovara. Zadovoljni su, jer do pijace građani mogu da dođu sa četiri autobuske linije - 2, 7, 8, 9.

Jedan od prodavaca rekao je reporteru 021.rs da su dobili dozvolu da prodaju na ovoj lokaciji, te da vode računa da se ne ostavlja smeće. Kod samog ulaza postavljena su dva kontejnera u koje se odlaže otpad, a odgovara im i to što imaju veliki parking prostor, pa nema gužve oko iznošenja stvari za prodaju.

Međutim, dokle će ovde moći da ostanu nije poznato, jer i gradska vlast i investitor imaju planove sa ovom parcelom. Pošto je firma koja je želela da gradi tržni centar i bazen na Novom naselju propala, ovaj deo gradske četvrti predstavlja ruglo već 13 godina.

Gradske vlasti su močvaru koja se dugo tu nalazila, a koja je sada postala neočekivani parking, nedavno isušile. Grad trenutno razgovara sa kompanijom "Delhaize", kako bi se pronašlo kompromisno rešenje.

Jedno od njih je izgradnja bazena koji bi gradska administracija uzela pod kontrolu, dok bi se investitoru dozvolilo da pored izgradi objekat. Gradonačelnik Miloš Vučević nedavno je poručio da će se gradska vlast zalagati da stanovnici Novog naselja dobiju dugo očekivani bazen.

Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.