Izvor: Radio 021, 31.Jul.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Četvrti put sprečeno prinudno iseljenje novosadske porodice

Prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate zbog duga prema banci sprečeno je danas zbog procene policije da nije bezbedno.

Policija je rano jutros došla u Modene 1 kako bi obezbedila sprovođenje prinudnog izvršenja, četvrto po redu, s obzirom na to da su prethodna tri sprečena zahvaljujući aktivistima Združene akcije "Krov nad glavom".

Najavljeno je da će porodicu iz stana iseliti izvršiteljka Jasna Anđelić uz pomoć policije i uz asistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bravara, koji se pojavio nešto pre 10 sati. Izvršiteljka je stigla oko 10 časova i ušla u zgradu, uz zahtev da mediji ne snimaju.

Aktivisti "Krov nad glavom" bili su prisutni sve vreme u zgradi, kao i ispred nje, držeći transparente. Okupila se i nekolicina građana, a vremenom i desetak policajaca, s maricom.

U toku boravka izvršiteljke, Slobodanka Ninić, zbog čije bolesti je porodica i kasnila sa otplatom kredita u iznosu od dve rate, izašla je na prozor. Ubrzo je na lice mesta stigla vatrogasna ekipa, ali nije bilo potrebe za intervencijom jer je policija ubrzo procenila da se izvršenje mora odložiti.

Ova porodica je 2007. godine uzela kredit od 94.500 evra, a do danas su banci platili na ime kamata i glavnice manje od 80.000 evra i imaju još dug od 81.000 evra.

Oni su se tokom godina našli u problemu sa otplatom kredita zbog bolesti Slobodanke Ninić i smanjenja prihoda, a onda je Erste banka, kako navode, zbog duga januara ove godine angažovala izvršitelja Jasnu Anđelić. U postupku koji je usledio, stan je uz procenu da vredi 120.000 evra prodat na licitaciji za 84.500 evra plus troškovi postupka i sada je usledilo iseljenje.

Punomoćnica porodice Ninić Mirjana Jovanović Tomić kaže za 021 da je kupoprodajni ugovor zaključen uz učešće dva kupca za ovu nekretninu suprotan prinudnim propisima, te da se iza cele priče krije, kako kaže, zelenašenje.

"Jedan od kupaca na licitaciji je primalac socijalne pomoći, dok je drugi registrovan kao učesnik na mnogim licitacijama gde su u pitanju nepokretosti. Ovo je obrazac po kojem se na javnim licitacijama u kojima se prodaju stanovi u postupku prinudne naplate pojavljuju isti kupci", navodi Jovanović Tomić.

Inače, porodica je podnela krivičnu prijavu protiv izvršitelja i kupaca, kao i tužbu za utvrđivanje ništavnosti kupoprodajnog ugovora.

Kako su aktivisti prethodnog puta sprečili prinudno iseljenje porodice Ninić čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Četvrti put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić

Izvor: NoviSad.com, 31.Jul.2019

Prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate zbog duga prema banci sprečeno je danas zbog procene policije da nije bezbedno. foto..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.