Izvor: Radio 021, 09.Okt.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Carinici zaplenili 90 flaša viskija i rakije, kao i kilogram i po zlata

Carinici su u utorak, 8. oktobra, na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja više od kilogram i po zlatnog nakita i više od 90 flaša viskija i rakije.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao "mercedes sprinter" bugarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dva bračna para, bugarski državljani.

Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prijavili. Međutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija "džoni voker" i 40 flaša bugarske lozove rakije.

Daljom kontrolom je prilikom ličnog pretresa kod dve putnice u torbicama koje su imala kod sebe i kod jednog putnika pronađen neprijavljeni zlatni nakin, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra.

Jedna od putnica je imala gotovo 900 grama zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja. Kod druge je pronađeno preko 470 grama, a kod jednog od muškaraca oko 340 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe, zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.