Izvor: Radio 021, 15.Avg.2020, 09:39

Etna ponovo aktivna

Vulkan Etna na Siciliji, koji se nalazi iznad grada Katanije i aerodroma, ponovo je aktivan i izbacuje "male količine" pepela, saopštio je italijanski Institut za geofiziku i vulkanologiju.

Vetar je oblak razneo prema jugu i jugoistoku, tako da su male količine pepela pale na to područje, naveo je Institut i dodao da se nastavlja nadgledanje aktivnosti vulkana.

Ponovna aktivnost poznatog vulkana za sada ne ugrožava rad međunarodnog aerodroma.

Etna se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uzdiže na 3.300 metara i najveći je aktivni vulkan u Evropi, sa čestim erupcijama.

Poslednja erupcija zabeležena je u proleće 2017. godine, a pre toga velika erupcija bila je tokom zime 2008-2009. godine.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.