Izvor: Radio 021, 09.Apr.2020, 22:43

Elektronska pomoć za građane koji pružaju usluge socijalne pomoći

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je za RTS da je, po nalogu premijerke Ane Brnabić, uspostavljena elektronska uslugu za sve građane koji pružaju usluge socijalne pomoći.

Na adresi www.euprava.gov.rs biće dostupna ta usluga, građani popunjavaju određene podatke koji se prosleđuju opštinama i gradovima i po proceduri koje je raspisalo Ministarstvo za rad, u saradnji sa MUP-om, dobijaju se elektronske dozvole koje se prosleđuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << putem imejl adrese, rekao je Jovanović.

Dozvole će se izdavati u najkraćem roku, a kako bi se kontrolisali da li lokalne samouprave to rade kako valja, uspostavili smo i kontakt centar 011/7350556, na koji građani mogu da se jave i signaliziraju ukoliko lokalne samouprave to ne rade u propisanom roku, rekao je on.

Te dozvole se izdaju bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe, kazao je Jovanović.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.