Izvor: Luftika.rs, 15.Avg.2022, 11:28

Eksplozija u Krušiku: Radnica (40) aktivirala kapislu i ostala bez prstiju, još jedna žena lakše povređena

Dve radnice vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu povređene su u eksploziji inicijalne kapisle koja se dogodila oko 7 časova u jednom od pogona fabrike.
Kako Blic saznaje iz pouzdanih izvora, teško je povređena 40-godišnja radnica u pogonu Kapislana, kada joj je u ruci eksplodirala inicijalna kapisla K34.
Ona je odmah transportovana u bolnicu u Valjevu, jer je zadobila teške telesne povrede obe šake, ostavši bez nekoliko prstiju.
Njena 30-godišnja koleginica, koja se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << trenutku eksplozije nalazila pored nje, lakše je povređena.
U „Krušiku“ je u toku istraga nadležnih inspekcija Ministarstva odbrane i tužilaštva.
Izvoz Krušikovih mina u Ukrajinu ugovarao i član Glavnog odbora SNS-a

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teško povređena radnica "Krušika" OSTALA BEZ PRSTIJU, zadobila i opasne OPEKOTINE LICA: Detalji eksplozije u valjevskoj fabrici

Izvor: Blic, 15.Avg.2022

Teško povređena 40-godišnja radnica „Krušika“ u jutrošnjoj eksploziji u valjevskoj vojnoj fabrici prebačena je na dalje lečenje u Beograd, saznaje „Blic“.

Nastavak na Blic...

U 'Krušiku' aktivirana kapisla, povređena radnica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Avg.2022

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je u fabrici namenske industrije "Krušik" u Valjevu, na zapadu Srbije, aktivirana kapisla i da je tada povređena jedna radnica. "Jedna radnica je povređena kada je u kapislani kompanije "Krušik" jutros u 7.05 časova došlo do aktiviranja kapisle i detonacije",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.