Eksperimenti, razgovori sa naučnicima i još mnogo u Noći istraživača

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperimenti, razgovori sa naučnicima i još mnogo u "Noći istraživača"

"Evropska noć istraživača", deveta po redu, održaće se danas, 28. septembra.

Manifestacija će se održati na dve lokacije: u TC "Big" od 15 do 22 časa gde će se posetiocima kroz zanimljive eksperimente i interaktivne radionice predstaviti devet interdisciplinarnih grupa novosadskih istraživača i u KC "Lab" od 19 časova pa sve do 1 čas iza ponoći gde će se na programu naći predavanje na temu hrane, degustacija "Novih ukusa naše prošlosti", naučni kviz i svirka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << benda "Justin Case".

Neke od tema o kojima će posetioci moći da se informišu "na kafi sa naučnicima" su upotreba biosenzora u poljoprivredi i gradnja ekoloških kuća uz pomoć slame i zemlje. Neke od aktivnosti su i naučni kviz, interaktivne radionice, eksperimenti i predavanje o hrani uz degustaciju.

Noć istraživača se održava svake godine širom Evrope u preko 250 gradova. Osim Novog Sada, ovom projektu pridružuje se još 25 gradova Srbije.

Više o događaju i programu pročitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.