Izvor: Radio 021, 06.Maj.2021, 12:20

Dvojica zaposlenih u Nacionalnom parku "Fruška gora" uhapšeni zbog krađe drva

Policija u Irigu uhapsila je pre više od nedelju dana dvojicu zaposlenih u Nacionalnom parku "Fruška gora", zajedno sa još tri osumnjičena zbog krađe drvne građe.

Privedeni su G. R. (36), koji je, prema saznanjima 021.rs, poslovođa seče šuma i M. Đ. (33), takođe zaposlen u ovom javnom preduzeću. Zajedno sa njima privedeni su i P. S. (47), Z. C. (29) i B. S. (59).

Njih su policajci u Irigu zatekli u Nacionalnom parku pored teretnog kamiona sa 10,6 kubnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << metara isečenog drveta, bez potrebne dokumentacije, navodi se u odgovoru koji je 021.rs dobio od Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

"Kamion je privremeno oduzet, a drva vraćena Nacionalnom parku", piše u odgovoru za 021.rs.

Zbog sumnje da su izvršili krađu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Rešenjem sudije za prethodni postupak, dvojici zaposlenih u Nacionalnom parku određen je pritvor do 30 dana.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi nisu, ni posle osam dana, odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa ovim slučajem.

U Javnom preduzeću "Nacionalni park Fruška gora" takođe nisu želeli da komentarišu ovo pitanje, niti da kažu kakve će biti posledice po zaposlene koji su osumnjičeni za krađu drvnih sortimenata, iako su im pitanja poslata pre devet dana.

Ovo nije prvi put da zaposleni u javnom preduzeću čine zloupotrebe. Poznat je slučaj pomoćnika direktora Konstantina Plužarevića koji je 2019. godine smenjen i premešten na rukovodilačko mesto u jednoj radnoj jedinici, što je povezano sa brojnim inspekcijskim nadzorima koji su ustanovili nepravilnosti. Prethodno je isti zaposleni bio pred otkazom jer je oštetio preduzeće za nekoliko stotina hiljada dinara.

To je bio i jedan od retkih slučajeva kada su nadležni iz preduzeća odgovorili na pitanja 021.rs u vezi sa "negativnim temama". Oni su poricali da Plužarevićeva smena ima veze sa nelegalnom sečom i ocenili da "maliciozni pojedinici uništavaju ugled preduzeća" dok su opomene inspektora posledica nenamernih grešaka.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.