Izvor: Radio 021, 23.Jul.2020, 07:36

Državljanin Srbije uhapšen u Švedskoj zbog saučesništva u ubistvu

Muškarac star 40 godina za kojim švedske vlasti tragaju od 2011. godine zbog saučesništva u ubistvu, a koji ima dvojno državljanstvo Srbije i Švedske, uhapšen je na aerodromu kod Stokholma.

Muškarac je uhapšen u utorak tokom granične kontrole na aerodromu "Skavsta" u Nićepingu kod Stokholma, kada je postao sumnjiv službenicima na carini jer je putovao sa srpskim pasošem a savršeno je govorio švedski, prenosi švedski portal Aftonbladet.

Prilikom rutinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kontrole ispostavilo se da je on i državljanin Švedske, ali da je putovao sa srpskim pasošem pošto mu je švedski pasoš istekao.

Proverom ličnog broja, carinici su ustanovili da se za muškarcem traga zbog saučesništva u ubistvu koje se dogodilo pre devet godina.

"Ispitivanje je u toku. Ovaj slučaj je bio prioritet za nas i pripadao je grupi takozvanih hladnih slučajeva", rekla je Osa Valentin iz stokholmske policije.

Tužilaštvo bi trebalo da odluči da li će uhapšeni ostati u pritvoru.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.