Izvor: Radio 021, 10.Jul.2019, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državljanin Crne Gore uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata Novosađanina

Državljanin Crne Gore Z.M. (42) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovine uticajem i falsifikovanja isprave, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On se sumnjiči da je uz pomoć J.P. (39), ranije uhapšene službenice PU Novi Sad, falsifikovao dokumenta Novosađanina Branka Perišića.

Policijska službenica J.P. sumnjiči se da je uhapšenom Z.M. dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za koga je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Z.M. je osumnjičen da je zatim pribavio falsifikovani izvode iz matične knjige rođenih i iz knjige državljana, na osnovu kojih mu je J.P. sredinom marta izdala ličnu kartu na ime Branka Perišića.

Z.M je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zadržan do 48 časova, dok će protiv J.P. biti dopunjena ranije podneta krivična prijava. Prema pisanju medija, pretpostavlja se da je Z.M. član jednog od zaraćenih crnogorskih kriminalnih klanova.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju tih krivičnih dela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju identifikaciju svih za koje se sumnja da su učestvovali u izvršenju.

U junu su uhapšeni službenica J.P. zbog postojanja sumnje da je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, Novosađanin N. B. (41) i crnogorski državljanin M. V. (34) zbog krivičnih dela dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. Tada je protiv policijske službenice Z.D. (54) podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uhapšen državljanin Crne Gore zbog falisifikovanja dokumenata Novosađanina

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2019

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je danas saopštilo da je u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapšen državljanin Crne Gore Z.M. (1977), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela trgovine uticajem i falsifikovanja isprave...U saopštenju piše da je ranije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.