Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 08:57

Dronovi će kontrolisati poštovanje mera na grobljima u Madridu na praznik

Bespilotne letelice će nadletati dva velika groblja u Madridu 1. novembra na praznik Svi sveti, kako bi se kontrolisalo poštovanje sanitarnih mera protiv koronavirusa, saopštile su vlasti glavnog grada Španije.

Porodice u Španiji obično 1. novembra posećuju grobove svojih bližnjih. Međutim, ove godine će posetiocima biti drugačiji pristup grobljima. Posetioci će morati da nose maske, drže fizičko odstojanje i ne sme biti više od šest osoba na jednom mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Skoro 300 pripadnika lokalne policije će biti raspoređeno u Madridu za vreme praznika.

Pomoć policiji će biti bespilotne letelice, navele su gradske vlasti i podsetile da je Madrid već koristio dronove za nadgledanje poštovanja mera u proleće, u jeku prvog talasa epidemije.

U Španiji je od početka epidemije zaraženo više od milion osoba od kojih je 35.000 preminulo.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.