Izvor: Radio 021, 16.Avg.2020, 15:31

Dobio prijavu jer je spasao dete iz vrelog automobila

Jedan muškarac iz Nemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na tojoti iz koje je dopirao dečji plač.

Incident se odigrao prošlog petka na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio da tuži prolaznika i da traži naplatu štete.

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto pre podneva čuo uznemireni dečji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dete kako sedi u svom sedištu u zaključanom automobilu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je goreo na suncu.

Prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će dozvati roditelje. Međutim, kako se niko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stepeni Celzijusa, muškarac je posle dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dete napolje.

Posle nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na nekoliko minuta da nešto završi, pa nije hteo da budi dete.

Otac je rekao i da je auto bio delimično parkiran u hladu, a ustanovljeno je da je parking plaćen 11 minuta pre nego što je pozvana policija.

Vlasnik je protiv prolaznika podneo prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavestila centar za socijalni rad zbog sumnje da je reč o slučaju zanemarivanja maloletnog deteta.

Autor: RTL

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.