Izvor: Luftika.rs, 14.Sep.2019, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar otac nije onaj koji zarađuje puno novca, već onaj koji ne napušta svoju porodicu

Nema jače ljubavi od ljubavi roditelja prema deci. Biti roditelj je veliki korak i velika odgovornost. Deca sve navike ponesu od kuće. Ona uče od svojih roditelja i usvajaju modele ponašanja, zato bi dobar otac trebao da bude pravi primer svojoj deci.
Njega krase ove osobine:
Pravi otac nije onaj koji zarađuje puno novca kako bi kupio skupe poklone svojoj ženi i deci ili da kako bi ih odveo na odmor dva puta godišnje, prenosi Still.
Nije ni onaj koji zarađuje novca dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da svojoj deci obezbedi školovanje u privatnoj školi i pokriva sve njihove troškove.
Pravi otac je onaj koji je uvek tu. Onaj koji ne napušta porodicu u najtežim trenucima i nikada ih ne ostavlja najbliže da se sami nose sa problemima.
Pravi otac je spreman da uloži napor i vreme, čak i kada je umoran, samo da bi udovoljio svojoj deci.
Pravi i odan otac je onaj koji je spreman da zbog porodice napravi kompromis i u određenim trenucima žrtvuje sopstvene potrebe, želje, pa čak i sreću.
Dobar otac svoju decu uči pravim vrednostima, ljubavi, ljubaznosti i odanosti.
Istinski dobar otac je onaj koji je primer ispravnog odnosa prema ženi. Onaj ko se prema njoj ophodi dostojanstveno, sa poštovanjem i ljubaznošću.
Reči beskorisan, nekompetentan, slab i glup ne postoje u razgovoru sa decom u njgovom rečniku. On je autoritet, ali ga se deca ne plaše. Za njega ne postoji ništa važnije od porodice, a njohova sreća mu je prioritet.
Dobar otac sluša svoju decu i zna sve njihove planove, želje i strahove.
Pravi otac je onaj za koga deca kažu: !On je uzor, moj najbolji prijatelj, mentor i učitelj. On je moj otac“.
Nije svaki otac TATA, a moj tata je najbolja mama na svetu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.