Dnevnik-holding izgurao svoje: Za zarade  20 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2009, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dnevnik-holding" izgurao svoje: Za zarade 20 miliona

NOVI SAD - Posle gotovo osam sati razgovora predstavnika Izvršnog veća Vojvodine, članova Upravnog odbora "Dnevnik-holdinga" i Štrajkačkog odbora prihvaćeni su zahtevi zaposlenih u tom preduzeću da im se u toku novembra isplate tri zaostale plate u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

Prihvaćeni su i zahtevi o povezivanju radnog staža od 1. januara 2005. godine, prava na zdravstvenu zašitu, kao i izrada socijalnog programa kojim će se utvrditi opitmalni broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaposlenih i rešiti pitanje eventualnih tehnoloških viškova.

Deo zaposlenih u "Dnevnik-holdingu" bio je najavio da će stupiti i u štrajk glađu, kao i da će danas obustaviti štampanje dnevnog lista "Dnevnik", sve do ispunjenja tih zahteva.

Radnici su organizovali i protest isped zgrada Izvršnog veća i pokrajinske Skupštine da bi skrenuli pažnju na svoje probleme. Na njih je ukazao predsednik Samostalnog sindikata Steva Tomin, a to su pre svega neisplaćene višemesečne zarade i nepovezani radni staž.

Oni su očekivali sastanak sa predstavnicima pokrajinskih vlasti, potpredsednicom Izvršnog veća Anom Tomanovom Makanovom i pokrajinskim sekretarom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom.

Tomin je ranijre danas najavio radikalizaciju protesta, pre svega blokiranje glavnih saobraćajnica u gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.