Izvor: Radio 021, 05.Mar.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: U Srbiji kao i regionu nedostatak radnika sve veći problem

Ministar za rad Zoran Đorđević danas je izjavio da je u Srbiji kao i u regionu zbog ekonomske migracije sve veći problem nedostatak radne snage određenih struka, pre svega medicinara i vozača.

On je na Kopaonik biznis forumu rekao da se odlazak, uglavnom mladih, negativno održava i na demografsku sliku zemlje.

Posledice ekonomske migracije, prema njegovim rečima, mogu se ublažiti reformom obrazovanja i usklađivanjem školstva sa potrebama privrede, kao i boljim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uslovima za poslovanje i otvaranjem novih radnih mesta.

Ministar je podsetio da je Vlada Srbije formirala Koordinacioni tim za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija koji će predlagati mere za stvaranje uslova da manje ljudi odlazi iz zemlje u potrazi za poslom i da se vraćaju oni koji su otišli.

Dobre vesti su, kako rekao Đorđević, što u Srbiji pada stopa nezaposlenosti i očekivanja su da ona uskoro bude jednocifrena.

Naveo je da je od decembra 2013. do kraja 2018. godine bilo više 205.816 prijavljenih na osiguranju.

"Po osnovu uplate doprinosa prihodi su sada veći za 6,3 milijarde dinara nego pre godinu dana", kazao je Đorđević.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.