Izvor: Radio 021, 06.Nov.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Do kraja godine strategija koja će usporiti odlazak mladih iz Srbije

Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je danas da se izrada Nacrta strategije za upravljanje ekonomskim migracijama za period od 2021. do 2027. godine očekuje do kraja godine.

"Nakon javnih i interesornih rasprava, a pre svega mišljenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nacrt će biti predstavljen na Vladi i krenuće se u izradu Akcionog plana", rekao je Đorđević posle sastanka sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), koja finansira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izradu Strategije.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je rekao da se Vlada Srbije aktivno bavi problemom ekonomskih migracija i da je podrška sa najvišeg nivoa od velikog značaja za sve koji se bave rešavanjem tog problema, koji ne postoji samo u Srbiji, već u celom svetu.

On je naveo da je Srbija prva zemlja koja je prepoznala problem ekonomskih migracija i koja će u prevenciji izraditi strategiju sa ciljem da mladi ostanu u svojoj zemlji, a i da se svi koji su otišli, vrate.

Đorđević je rekao da se nada da će način na koji se Srbija bori sa ekonomskim migracijama biti primer ostalim zemljama koje imaju isti problem, istakavši da Srbija ima kapacitet da izgradi modernu i ekonomski stabilnu državu, u kojoj će mladi ostati i graditi svoju budućnost.

Vladimir Grečić, koji je na čelu tima koji će raditi na izradi Strategije, rekao je da su ciljevi strategije da se uspori odlazak mladih, stvore kapaciteti da se oni koji su otišli vrate, ali i da se privuku stručnjaci iz drugih zemalja da dođu da žive i rade u Srbiji. Grečić je dodao da su migracije normalna stvar i da ne mogu da se zaustave u potpunosti, ali svakako mogu da se smanje.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.