Dirljiva priča devojčice Milice i njene keruša Lara od koje će vam ‘zaigrati’ vilica

Izvor: Luftika.rs, 17.Jan.2022, 18:52

Dirljiva priča devojčice Milice i njene keruša Lara od koje će vam ‘zaigrati’ vilica

Milica svako jutro u 5 kreće u školu. Mora tako rano zato što je udaljena 15 km do škole, a pola puta provede pešačeći do prve autobuske stanice sa svojim najvernijim prijateljem, kerušom Larom, koju je našla napuštenu, a zatim je udomila.
Nakon pešačenja više od sat vremena na autobuskoj stanici se rastaju. U znak zahvalnosti, Milica uvek ponese malo hrane da počasti Laru na rastanku, koja je verno prati u stopu. Lara je prati svakim danom prvih 8 kilometara peške do prve autobuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << stanice, kroz šumu, čuvajući je od vukova, kako bi Milica stigla u školu.
Posle pola sata vožnje, Milica stiže u školu. Sa prvog sedišta u prvu klupu. Milica Rackov pohađa osmi razred isturenog odeljenja OŠ “Stojan Novaković“ Blace, u selu Barbatovac. U školu dolazi iz Kuršumlijskog sela Konjuva. Pored mnogo obaveza kući i teškom životu, stiže da postigne sve u školi.
Devojčicini roditelji nemaju posao, bave se samo zemljoradnjom, a jedini prihodi su im dečiji dodaci. Milica ima braću staru dve i 10 godina, i još jednu četvorogodišnju sestru.
Uvek pomaže svojim ukućanima ne samo što skuva ručak, već i cepa drva, sadi luk, rilja i kopa.
Izvor: Facebook/PLANETAZANIMLJIVOSTI
Pas čeka vlasnika ispred bolnice u Prijepolju i ne namerava da odustane

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.