Direktor škole 14 godina vozi đake i nastavnike do i od škole

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor škole 14 godina vozi đake i nastavnike do i od škole

Vidosav Kolarević, direktor OŠ "Milan Vučićević - Zverac" iz ivanjičkog sela Bratljevo, već 14 godina svoje učenike dovozi u školu i nakon nastave razvozi kućama.

Kako piše "Blic", on dnevno pređe više od 140 kilometara. Ustaje pre zore kako bi na vreme stigao do svake udaljene kuće u raštrkanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Kako sam kaže, nije mu teško, naprotiv, uživa u svakom trenutku koji provede sa decom, koja su ga od milošte prozvala Učo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kaže, ima volje i želje da još mnogo godina vozi svoje učenike.

"Direktorski posao je poprilično stresan, ali me učenici uvek razonode i napune pozitivnom energijom. Najčešće pričamo o tome kako im je u školi, šta su učili, kakve su im ocene, ali i o tome ko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo", kaže direktor.

Svako jutro Učo, sada već poprilično dotrajalom "ladom nivom" poveze četiri nastavnika iz Ivanjice put škole u Bratljevu, a potom se vrati u još tri pravca za 11 učenika, kako bi svi u 8:30 časova bili spremni za početak nastave.

"U početku sam učenike vozio svojim automobilo, a onda smo 2007. godine dobili 'nivu' od poljske ambasade. Mnogo nam je značila ova donacija jer bez nje i mog skromnog doprinosa pojedini učenici bi morali da pešače i po 15 kilometara u jednom pravcu. Međutim, vreme učini svoje pa nam je naša 'niva' u prilično lošem stanju, prešla je 260 hiljada kilometara po jako teškom i nepristupačnom terenu i strahujemo da nas ne izda. Nedavno nam je lokalna samouprava uredila školu, dobili smo grejanje, klupe, uređene učionice, zaista su nam uslovi za rad više nego dobri. No, sada se jedino plašimo do kada će 'niva' izdržati", kaže Kolarević.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.