Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2022, 08:07

Dijana Hrkalović optužila Stefanovića da je prisluškivao Vučića i štitio Belivukov klan

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, koju Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za trgovinu uticajem u dva slučaja, a kojoj je nedavno mera kućnog pritvora zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta, rekla je da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović „ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“, da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka i da treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da odgovara za svoje postupke.
Hrkalović se ranije u medijima pominjala kao osoba koja gaji bliske veze sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, a ona je te navode javno negirala.
„Nebojša Stefanović je ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice. Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobaveštajnu zaštitu predsednika, niti je obavestio BIA, da oni preduzmu mere. Tamo gde ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašćeno, tamo ima svega“, izjavila je u intervjuu za portal Objektiv.
Kaže da Stefanović ranije „nije postojao na političkoj mapi“.
„Ja ne znam kako tog čoveka nije sramota. Ima li on obraz, čast? Predsednik je njega napravio, izmislio ga je. Stefanović nije postojao na političkoj mapi. Duguje mu sve što ima u životu. I da mu uradi ovako nešto? Ne postoji sramnije delo od toga. Predsednik ima mnogo veliko srce i lako prašta ljudima. A onda tu njegovu dobrotu neki ljudi pomisle da mogu da zloupotrebe. Mislim da je Stefanovića moć baš udarila u glavu. Glad za novcem, ljubomora, sujeta, kompleks niže vrednosti. To je za mene oceubistvo“, rekla je Hrkalović za portal Objektiv.
Njena krivica, kaže, takođe postoji, ali…
„Postoji i moja odgovornost. Ja ću sama da kažem, nisam ja Stefanović. Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsednika da ga pitam ‘da li vas je ovaj obavestio o tome i tome’. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obaveštava predsednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu“, rekla je Hrkalović.
Govoreći o klanu Veljka Belivuka, kaže da je tu kriminalnu grupu štitio Nebojša Stefanović.
„Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve ‘pomnožio sa nulom’. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko ‘prolupao’, moj mozak ne dobacuje dotle. Ja čekam da mu sud postavi to pitanje“, kazala je.
Dodala je da ne poznaje Belivuka.
„Ne poznajem Velja Belivuka. Nemam predstavu šta taj psihopata ima istetovirano na sebi, niti me zanima. Ja prezirem tog čoveka, ništa manje nego on mene. Bilo je i priča da je hteo da me ubije. Moj prezir prema njemu traje poslednjih šest godina. U novembru 2019. ubijen je moj prijatelj, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uveriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo“, izjavila je bivša državna sekretarka u MUP.
Hrkalović kaže i da je „došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza u slučaju ubistva na šinama“.
„A ne mene ili neke druge nevine pojedince. Došlo je vreme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedela“, izjavila je.
Izveštaj o prepiskama sa Belivukovog telefona, navodi, kasnio je u tužilaštvo i sud zato što je takvo bilo naređenje Nebojše Stefanovića lično.
„U tim prepiskama su se spominjali njegovo ime i funkcija. Jasno je da je to bio motiv za odugovlačenje. Stefanović ne samo da umesto mene treba da sedi na optuženičkoj klupi, nego i za još neke sudske procese, gde nevini pojedinci sede umesto njega, kao i za još nekoliko stavki koje još nisu stigle do suda. I ja i svi mi njegovi saradnici mislili smo sve vreme da on bespogovorno sprovodi politiku predsednika Vučića i lojalno radi u interesu države, međutim ne, ispostavilo se da nas je sve doveo u zabludu i zloupotrebio zarad svojih ličnih interesa“, rekla je Hrkalović.
Hrkalović je rekla i da je slučaj „Jovanjica“ – „montiran proces“.
Podsetimo, 6. juna prihvaćen je predlog branioca Dijane Hrkalović, funkcionera SNS-a Vladimira Đukanovića, da joj kućni pritvor bude ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Beograda. Ona je u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.
Tužilaštvo je sumnjiči za trgovinu uticajem. Predsednik Srbije je pominjao njeno ime u kontekstu jednog od nerasvetljenih beogradskih ubistava, u javnosti poznatog kao „ubistvo na šinama“.
Sledeće ročište zakazano je za 5. septembar kada bi trebalo da bude iznošenje pisane dokumentacije za dokazni postupak.

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"UBIJEN JE MOJ VIŠEGODIŠNJI PRIJATELJ" Hrkalović otkrila: Posle likvidacije vođe navijača dobila sam POTPUNI NERVNI SLOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2022

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u gotovo dvočasovnom i veoma emotivnom razgovoru sa glavnim i odgovornim urednikom Objektiva Dejanom Vukelićem prvi put je iznela svoju verziju događaja koji već godinama potresaju srpsku javnost...Hrkalović...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.