Demonstranti ponovo na ulicama u borbi za nezavisnost Katalonije

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti ponovo na ulicama u borbi za nezavisnost Katalonije

Na hiljade demonstranata okupilo se na trgovima u Barseloni i drugim katalonskim gradovima, u znak podrške referendumu o otcepljenju Katalonije od Španije.

Demonstrani nose katalonske zastave i obeležja, pozivajući građane Katalonije da izađu na referendum o nezavisnosti, planiran za 1. oktobar, koji je španska vlada proglasila nelegalnim i zabranila.

Predsednica katalonskog regionalnog parlamenta Karmen Forkadel pozvala je građane da izađu na glasanje i glasaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za budućnost Katalonije.

Ustavni sud Španije ukinuo je katalonski zakon koji je predstavljao pravni okvir za uspostavljanje nezavnosti Katalonije dok je španska vlada proglasila nezakonitim održavanje bilo kakvog referenduma o nezavisnosti, jer se u Ustavu navodi da je "Španija nedeljiva".

Civilna garda Španije saopštila je da su njeni agenti konfiskovali više od 1,3 miliona postera, flajera i pamfleta planiranih za promociju predstojećeg katalonskog referenduma o nezavisnosti.

INCREDIBLE!! La castelleras de Barcelona! #catalunya #españa https://t.co/yECkA7nBiY pic.twitter.com/s6zYvrdQLF

— David Hotler (@dhotler) September 24, 2017

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.