Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2020, 21:59

Dečak (9) se čudno ponašao, roditelji ga odveli kod lekara i saznali da je silovan

Novosadska policija i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju gnusnog zločina koji se dogodio u noći između subote i nedelje kada je u Sremskim Karlovcima silovan jedan devetogodišnji dečak. Dečak je silovan na rođendanskoj žurci u naselju Čerat na koju ga je odveo rođak, nezvanično saznaje Blic.
Nije se vratio isti sa žurke – Dečaka je na proslavu rođendana odveo rođak i ostali su tamo do ranih jutarnjih časova. Kada se vratio kući dečak je legao i spavao duže nego inače.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Posle toga se čudno ponašao što je roditeljima bilo sumnjivo pa su ga odveli kod lekara na pregled gde je utvrđeno da je seksualno zlostavljan.
Slučaj je odmah prijavljen policiji koja je hitno preduzela sve potrebne mere u cilju nalaženja počinioca.
S obzirom na to da je na žurci bilo puno ljudi, policija vrši detaljne razgovore sa svim svedocima koji su bili tamo kobne večeri, vrše se neophodna veštačenja i preduzimaju druge mere i radnje za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti ovog krivičnog dela – rekao je za izvor blizak istrazi.
Prema rečima sagovornika Blica, dragocen je iskaz dečaka koji je dao u bolnici odmah nakon otkrivenog zločina te se nadaju da će ih odvesti na pravi put u potrazi za silovateljem.
– Dečak ima blaži oblik invaliditeta, odnosno nagluv je, a samim tim da verovatno zbog toga i malo otežano priča. Ipak, sposoban je za komuniciranje i dao je iskaz policiji u prisustvu roditelja i stručnjaka Centra za socijalni rad tako da se nadamo da će njegova izjava uz sav prikupljen dokazni materijal i druge izjave svedoka dovesti brzo do hvatanja počinioca pomenutog krivičnog dela – priča izvor „Blica“.
U naselju Čerat i dalje u neverici pričaju o pomenutom događaju i ne mogu da veruju da je tako nešto zadesilo njihovog malog komšiju.
– Potpuno smo zatečeni i ne znamo ni šta da mislimo. Užasno je da se to dogodi bilo kome, a kamoli jednom detetu. Nadamo se da će brzo uhapsiti krivca i da će propisno odgovarati za svoj zločin – pričaju meštani Čerata uz napomenu da ne pamte da se u njihovom komšiluku ikada desilo tako nešto.
Dečak se oporavlja u bolnici Silovani dečak nalazi se pod stalnim nadzorom lekara u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine gde mu je ukazana lekarska i psihološka pomoć a u čitav slučaj uključili su se i stručnjaci Centra za socijalni rad.
Dečakov otac nije želeo da priča o ovom strašnom događaju odmahujući glavom u neverici.
– Još smo zbunjeni i zatečeni. Najbitnije je da se moj sin oseća dobro. Ne želim da pričam o slučaju dokle god policija ne uhapsi počinioca što se nadam da će biti uskoro – kratak je bio otac nesrećnog dečaka.
Otac silovane devojke pisao patrijarhu Irineju: Zašto moje dete prikazujete kao bolesno?

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.