Danska ministarka rekla muslimanima da odu na godišnji zbog Ramazana

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2018, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska ministarka rekla muslimanima da odu na godišnji zbog Ramazana

Danska ministarka za imigracije i integraciju Inger Stojberg pozvala je muslimane koji žive u Danskoj da tokom meseca posta, Ramazana, uzmu godišnji odmor.

Kako je navela, na taj način bi se izbegle štetne posledice za ostale građane.

"Pozivam sve muslimane da za vreme Ramazana uzmu godišnji odmor na poslu da bi se izbegle štetne posledice za ostale građane", objavila je Stojberg u tabloidu BT.

Ona je navela da se pita da li je poštovanje pravila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << islama, starog 1.400 godina, u skladu s tržištem rada u 2018. u Danskoj.

Rekla je i da strahuje da bi post tokom Ramazana mogao da ugrozi bezbednost i produktivnost građana, a kao primer je navela vozače autobusa, koji ne piju i ne jedu duže od 10 sati dnevno.

"To može biti opasno za celo društvo", navela je danska ministarka.

Ministarka Stojberg je na meti kritika zbog uvođenja strogih imigracijskih zakona u državi 2016, kojima je policija dobila ovlašćenja da zapleni imovinu izbeglica. Tim povodom ona je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila fotografiju s tortom u znak slavlja.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.