Izvor: Luftika.rs, 28.Apr.2021, 17:33

Da li su Palmine dve ’iljade za gospođu dovoljne da se kupi ljubav?

Normalnom čoveku može samo pripasti muka kada, ukoliko se prevari, upali neki od kanala (DEZ)informisanja i uoči koja je boleština danas aktuelnost, ko je koga sekao na komade, ko je drobio kome lobanju džinosvskim čekićem i kako ga je taj isti mleo mašinom za mlevenje mesa.
Ako vam je to previše, onda se možete opustiti laganim petingom optužbi za silovanja i javnim suđenjima preko društvenih mreža. Ukoliko vam je i to možda degutantno i preagresivno, onda za vas stiže priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << o pedofiliji i podvođenju maloletnica od strane, ni manje ni više, nego poznatih političara i funkcionera.
U centru skandala je onaj kojeg znate čak i ako ne gledate televizor poslednjih 15 godina. Jednostavno, niste ga mogli zaobići. Ni pod razno, jer nema načina. Al to je porcija moderne Srbije, a njen ste deo hteli ili ne.
Brendirao je Palma sebe kao prostaka, čoveka iz naroda koji za padeže ne haje, već za borilačke veštine, narodnjake i sočne pršute. Vodio je Palma godinama srednjoškolce i osnovce na more, izlete i obilaske gradova. Stvarao je sliku pravog srpskog domaćina, koji zna da ugosti, da provede, zabavi i nasmeje. Kupovao je mir i ćutnju, čini se posmatrajući sa ove vremenske distance, ukoliko smo skloni da poverujemo u optužbe.
Ponižavanje, koje se tako nije smelo predstaviti, sa čuvenim „tri hiljade za gospođu“ bilo je samo jedno u nizu sramnih gestova jednog gradonačelnika. Titula najmoćnijeg čoveka Jagodine je apsurd nad apsurdima. Jednak među jednakima ima smisla, ali to je toliko teško zamisliti.
Ne ulazeći u polemiku kriv je Palma umro nije, činjenica je da su takvi tipovi poput njega zarobili Srbiju. Ova država je talac takvih polupismenih likova koji glumeći domaćine zloupotrebljavaju službeni položaj na svakom koraku.
Za te Palme su krivi svi unazad, dokle god vam pogled seže u prošlost, ukoliko želite da sami analizirate ovaj sramotni fenomen.
Palma je simbol, uvek je i bio. Simbol svih laži, obmana i lažnog predstavljanja. Simbol beskrupuloznosti i „uspešnog“ čoveka u Srbiji. Simbol nerealnog i istovremeno mogućeg. Simbol onoga zbog čega mladi odlaze, ne samo iz Jagodine, već sa Balkana.
Palma je sve ono zbog čega sam zabrinut za svoju zemlju. Dakle, da potvrdim, ne ulazim da li je kriv za podvođenje i pedofiliju ili nije. Bolje bi bilo Mariniki da dokaže svoja saznanja, jer je ovo tema o kojoj se ne sme ćutati poput rušenja u Hercegovačkoj. Palma je mnogo gore, šire i veće od ovog slučaja. Palma je personifikacija naše društvene realnosti.
Nedavno je Palma u društvu Cece, Dačića, Đanija i dva ambasadora ugostio novinare na konferenciji za štampu. Predstavio je on tada kako se kvalitetno i brzo može sušiti meso, a novinari su imali prilike da dođu i naprave reportažu. O čemu? O Palminoj slanini i šunkarici?! Reportaža o parizerima koje narod jede ako je imao dobar dan, bolja je novinarska priča. Samo, problem je što taj običan narod, običan čovek, još uvek, valjda, zna za sramotu pa iz neprijatnosti ne bi želeo da se javno eksponira na jedan  takav način.
Oseća se ugroženim Palma. Nakon početne nonšalancije, sada je u frci. Počeo je da preti, čak i moćnim ljudima iz vlasti, rečima da „zna ko je bio u kolima kada je poginula jedna osoba“, kao i da „zna gde je bila glava te osobe kada je poginula jedna osoba“. Naplatna rampa Doljevac, više nego očigledno, čak i za one koji ne prate.
Zna Palma mnogo i to ispušta kao kapisle pred pravu paljbu ako bude pritisnut uza zid. A nije lako pritisnuti Palmu. Pitajte Čukanovića.
U kojem svetu laži mi živimo plašim se da nikada nećemo znati. Možda nismo ni spremni za otrežnjenje. Lakše je ovako, nije li!?
A smejali smo se Palmi kada je govorio o Betovenu i Šopenu.
– Meni nije svirao i pevao jedino Betoven i Šopen, jer sam bio mali – rekao je sada već davno Mocart iz Jagodine. Bilo je smešno, a zapravo nije.
Palma koristi Pink i Happy TV da spere sa sebe sve optužbe. Naročito je simptomatično da koristi televiziju koja je nacionalnu frekvenciju dobila za dečiji program. Izgleda da Palma ipak iskreno voli decu.
Ova država ne postoji bez osećaja elementarne pravde, bez sigurnosti i perspektive. Jedan element ne eliminiše drugi. A tipovi poput Palme oduzeli su nam sva tri preduslova. Naravno da nikada nisu odgovarali. Taman posla. Ipak smo mi domaćinska zemlja.
Dačićev sin pevao za Palmu u Hurgadi, neka sprema i zatvorski repertoar

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.