DSS pozvao Pajtića da se izjasni o sudbini Statuta Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS pozvao Pajtića da se izjasni o sudbini Statuta Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski odbor DSS-a pozvao je danas predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića da konačno kaže građanima šta će biti sa predloženim Statutom Vojvodine kao i da objasni kakva je sudbina pripravnika koji su uz pomoć pokrajinskog budžeta zaposleni na određeno vreme.

Pajtić se, kao najodgovorniji funkcioner u pokrajini, ne izjašnjava o tome kada će Vojvodina, u skladu sa Ustavom, dobiti Statut i odgovarajući zakon o prenosu nadležnosti i "veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se trudi da izbegne istinu i kaže da ovaj predlog statuta, koji je on pripremio, ne može da dobije podršku u Skupštini Srbije", izjavio je Tanjugu portparol Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov.

Predsednik pokrajinskog Izvršnog veća nije odgovorio na letošnje otvoreno pismo DSS-a u kojem je od njega zatraženo i da odgovori na pitanje šta će se desiti sa pripravnicima koji se pomoću novca iz budžeta zapošljavaju kod poslodavaca na određeno vreme do godinu dana, rekao je Jovanov.

Najveći broj njih, posle isteka tog roka, biće vraćen na biro za zapošljavanje pa se logično postavlja pitanje "kakva je to Pajtićeva borba protiv nezaposlenosti na određeno vreme".

Jovanov je ocenio da je "gromoglasno najavljena kampanja zapošljavanja" u Vojvodini samo marketinški potez pokrajinske vlasti u ovom vremenu ekonomske krize i izrazio sumnju da će merama Izvršnog veća biti smanjena nezaposlenost.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u pokrajini je u junu bilo oko 203.000 nezaposlenih a do kraja godine bi, prema objektivnim procenama taj broj mogao da bude veći za više od 20.000, rekao je Jovanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.