Izvor: Radio 021, 02.Okt.2020, 12:00

DJB o novosadskom političkom plakatiranju: I jedni i drugi se glože oko privilegija, građani ne žele prljaviji grad

Gradski odbor Pokreta "Dosta je bilo" reagovao je na politička prepucavanja plakatima, koja se u poslednjih nedelju dana dešavaju u Novom Sadu.

Tokom noći izlepljeni su plakati protiv predsednika Gradskog odobra Narodne stranke Borislava Novakovića i bivšeg pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, sa natpisom "Ne može gari, opet da kradete". "Novosadski tapet šou" započeo je akcijom Novakovića i Narodne stranke, kada su lepili plakate protiv gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Miloša Vučevića, dovodivši ga u vezu sa kompanijom Galens. Nakon toga je usledio odgovor i targetiranje Novakovića, koje je dobilo svoj nastavak u noći između četvrtka i petka.

U Dosta je bilo poručuju da iako i jedna i druga strana imaju mogućnosti da svoje stavove, kakvi god oni bili, iznesu preko štampanih i elektronskih medija prenese građanima, i jedni i drugi ne prezaju od naruživanja grada. Kako kažu, to ne koriste, nego se stiče utisak da jedva čekaju trenutak da krenu sa plakatima i lepkom.

"I jedni i drugi pripadaju političkom establišmentu. Bore se i glože međusobno radi sticanja ne vlasti, jer ih vlast ne interesuje kao sredstvo za unapređivanje svakodnevnog života građana, nego privilegija koje ta vlast donosi, odnosno javnog novca i formalnih pozicija (fotelja) radi zadovoljavanja najnižih ljudskih poriva. Кao takvi su potpuno odvojeni od građana, nemaju pojma kako građani žive, koliko im je teško da preguraju svaki mesec, koliko su nezadovoljni zbog onoga što im vlast radi, koliko su ogorčeni jer im je stvorena slika da ne mogu ništa da promene u svom životu, jer su naterani na trpljenje", poručuju u DJB.

Navode i kako nema zainteresovanosti za probleme običnih ljudi, za koje su "davno izgubili i čulo vida i čulo sluha i osećaj empatije".

"Fokus interesovanja političke elite, aktuelne i bivše, na potpuno je drugoj strani. Građani Novog Sada, bez ikakve sumnje, ne žele da Grad bude prljaviji i neuredniji, niti su to bilo čime zaslužili. Politička borba se može i mora voditi na daleko kulturniji, pristojniji i demokratskiji način", zaključuju u ovom pokretu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.