Ćuprija: Zaposlene u protivgradnoj zaštiti plaćaju 4.000 dinara mesečno

Izvor: Radio 021, 14.Jul.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija: Zaposlene u protivgradnoj zaštiti plaćaju 4.000 dinara mesečno

Ćupriju od vremenskih nepogoda čuva ukupno 12 protivgradnih stanica, ali tri od njih nemaju strelce, jer niko nije hteo da prihvati ovako odgovoran posao za mesečnu nadoknadu od samo 4.000 dinara, pišu Novosti.

Ove sezone, uspešno su dejstvovali tri puta i ispalili 30 protivgradnih raketa, pa grad nije naškodio ovdašnjim usevima.

"Pogrešio sam i potpisao ugovor i sada moram da ga poštujem do 15. oktobra, kada se završava sezona. Ranije je opština dotirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naš rad i dobijali smo naftu za traktor, a sada do stanice pešačim kilometar i po. Gotovo da nije bilo dana i noći kad nisam bio u pripravnosti, pa sam se pokajao. Dok sam radio na imanjima i farmama zarađivao sam oko 600 evra mesečno, a sada razmišljam kako da prehranim porodicu", nezadovoljan je Tomislav Ibišević iz Batinca nadomak Ćuprije, strelac koji opslužuje stanicu na Vezirevom brdu, napominjući da njegova supruga nema posao.

Jedino je, kaže, srećan zbog toga što je tri puta dejstvovao i spasio selo od grada.

"Ćuprija je do 2013. imala najbolje organizovanu odbranu od grada u čitavoj Srbiji. Izgrađene su tri nove stanice, što je omogućilo odbranu kompletnog atara, a uz republičku naknadu za strelce je obezbeđivala i mesečni dodatak od po 6.000 dinara, te od 60 do 80 litara goriva po stanici. Ta praksa je, nažalost, prekinuta i strelci su prošle godine dobili samo po 30.000 dinara, na ime Oktobarske nagrade", kaže Dragan Nikolić, diplomirani poljoprivredni inženjer iz Ćuprije.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.