Izvor: Luftika.rs, 04.Avg.2021, 18:35

Crnogorka i Bosanka stupile u istopolni brak u Crnoj Gori

Nakon što je Crna Gora pre nešto manje od mesec dana donela Zakon o istopolnom partnerstvu, a nakon što su matičari prošli obuku, počelo je “venčavanje” LGBT partnera. životnom partnerstvu. Pre nedelju i po dana prvo istopolno partnerstvo sklopljeno je u Budvi između dve mlade žene koje žive i rade u inostranstvu. Drugo istopolno partnerstvo sklopljeno je u Podgorici i to između Crnogorke i Bosanke.
U Podgorici je danas zaključeno prvo istopolno životno partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << između državljanki Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Glavnog grada.
Kako navode, matičari Sekretarijata za lokalnu samoupravu su partnerke upoznali sa pravima i obavezama, shodno odredbama Zakona o partnerstvu lica istog pola, nakon čega su partnerke dale saglasnost za sklapanje partnerstva.
– Podsećamo, Sekretarijat za lokalnu samoupravu je ranije preduzeo sve neophodne korake u cilju adekvatne implementacije Zakona, te su matičari Glavnog grada pohađali seminare i obuke na tu temu, koje je organizovala crnogorska LGBTQ asocijacija “Queer Montenegro” i nevladina organizacija Juventas – dodaju iz Glavnog grada.
Ističu da su se zapošljeni u Sekretarijatu upoznali sa detaljima o polnom i rodnom indetitetu, značenjima termina i pravima pripadnika LGBTQ zajednice, te su bez poteškoća pristupili sklapanju ovih životnih partnerstava.
– Glavni grad čestita partnerkama na sklopljenom životnom partnerstvu, uz poruku da je sloboda apsolutna kategorija i svaki čovek, bez izuzetka, treba da uživa jednaka prava i živi u skladu sa ličnim opredeljenjem – zaključuju iz Glavnog grada, prenosi Cdm.
Crna Gora: Deponija sa pogledom na zaliv, luksuzno, nema šta!

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.