Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 22:16

Četvoro uhapšeno u Mostaru zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

Četiri osobe uhapšene su u Mostaru zbog sumnje da su počinile krivično delo krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Državne agencije za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA BiH).

"Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA pretresli su četiri osobe i jedno putničko vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata. Tom prilikom otkrivena su i privremeno oduzeta četiri mobilna telefona", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

"Imajući u vidu značaj ostvarene saradnje prilikom realizacije navedenih aktivnosti, iz SIPA se zahvaljuju policijskim službenicima MUP Hercegovačkog-neretvanskog kantona", saopšteno je iz SIPA.

Savet ministara Bosne i Hercegovine (BiH) usvojio je 11. juna pojedinačne informacije Ministarstva bezbednosti stanju u oblasti migracija u BiH za januar, februar i mart 2020. godini u kojima se navodi da su u prvom kvartalu Službi za poslove sa strancima prijavljena ukupno 4.444 nezakonita migranta, što predstavlja povećanje od 20 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.