Izvor: Radio 021, 13.Jul.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri godine zatvora za napadača na novinara Vladimira Kovačevića

Okružni sud u Banjaluci osudio je Marka Čolića na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića.

Odbrana je najavila žalbu, a novinarska zajednica očekuje odgovore šta su motivi i ko su nalogodavci?

"Mi i dalje ostajemo pri stanovištu da ne možete suditi na osnovu nezakonitih dokaza. A i oni koji postoje, ne dokazuju da je moj branjenik kriv za delo koje mu se stavlja na teret", kazao je Gordan Jovišević, advokat.

Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kovačević, koji je u napadu zadobio kontuzije mozga, nije prisustvovao suđenju. Novinar BN-a i Gerila info, kaže da mu je proces teži i stresniji nego sam napad. I dalje očekuje motive i nalogodavce.

"Sada već osuđeni Čolić nije imao nikakav lični motiv za pokušaj ubistva, zajedno sa svojim saradnikom, jer je očigledno da se iza naredbe krije neko drugi. Ko se krije, nadam se da će pokazati neka naredna istraga, ali u neku ruku i sumnjam da će se ići ka tome", kazao je Kovačević.

Sumnja i deo novinarske zajednice. Čiji pritisak da se otkriju organizatori i pravi motivi ne jenjava.

"Ono što nije dobro, jeste da nema niti ozbiljnog pokušaja da se otkriju motivi i nalogodavci pokušaja ubistva kolege Vladimira Kovačevića. Moram da u ime novinarske zajednice odgovorim na opasku advokata da je pritvor produžen pod pritiskom medija. Ne radi se ovde o pritisku medija, već o interesu javnosti, javnom interesu", kazala je novinarka Milkica Milojević.

Marko Čolić je po prostepenoj presudi, na koju se može izreći žalba u roku od 15 dana, kriv, jer je zajedno i po prethodnom dogovoru metalnim teleskopskim palicama napao novinara Vladimira Kovačevića ispred stana u kojem živi. Po optužnici Kovačeviću su teške povrede po glavi naneli Čolić i njegov saučesnik Nedjeljko Dukić, koji je u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.