Centar Simon Vizental osudio učešće Tompsona na dočeku fudbalera u Zagrebu

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar Simon Vizental osudio učešće Tompsona na dočeku fudbalera u Zagrebu

Centar Simon Vizental koji se bori protiv antisemitizma i rasizma osudio je učešće hrvatskog ekstremno desničarskog muzičara Marka Perkovića Tompsona na dočeku hrvatske reprezentacije u Zagrebu.

Centar Simon Vizental opisao je Perkovića kao "ozloglašenog simpatizera pronacističkog hrvatskog režima za vreme Drugog svetskog rata čije pesme pozivaju na ubijanje srpske manjine".

"Istaknuto pojavljivanje Perkovića na slavlju daje fašističkim stavovima legitimitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji ne zaslužuju", navodi se u saopštenju.

Perković je ušao u autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodroma do centra Zagreba gde im je priredjeno slavlje povodom osvajanja drugog mesta na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Izveo je nekoliko pesama na toj proslavi, a hrvatskim medijima je rekao da su ga članovi reprezentacije pozvali na slavlje.

Poznati lovac na naciste Efraim Zurof iz Centra Simon Vizental rekao je da Perković ne bi trebalo nigde da bude pozvan kao počasni gost.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.