Carinski službenik pomagao u krijumčarenju iz Mađarske u Srbiju

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinski službenik pomagao u krijumčarenju iz Mađarske u Srbiju

Policija je uhapsila carinskog službenika G.I. (44) i još dve osobe osumnjičene da su izbegavanjem carinskog nadzora prokrijumčarile robu iz Mađarske u Srbiju.

Po nalogu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, G.I. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se uhapšenima P.T. (1960) i S.K. (1974) na teret stavlja krivično delo krijumčarenje.

Sumnja se da je G.I, iskoristivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoj službeni položaj i ne obavljajući svoju službeni dužnost, na graničnom prelazu Kelebija, omogućio osumnjičenima P.T. i S.K. da u putničkim vozilima prenesu raznu robu iz Mađarske u Srbiju, bez prijavljivanja, carinjenja i plaćanja carinskih i drugih dažbina za tu robu.

Osumnjičeni su uhapšeni neposredno nakon izvršenja krivičnog dela. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.