Božasntveni čaj od lovora, recept koji za 10 minuta smiruje kašalj, dokazano

Izvor: Luftika.rs, 22.Feb.2021, 05:54

Božasntveni čaj od lovora, recept koji za 10 minuta smiruje kašalj, dokazano

Naše bake su s razlogom stavljale lovorov list (lorber) u jela, a znale su i za njegova lekovitaa svojstva. Lovor pripada porodici lovornjača, a poreklom je iz Male Azije. Lovor je grm ili drvo, sjajnih i kožastih listova, dugačkih oko 7 do 10 cm.
Popularan je kao začin i kao ukrasna biljka, a koristi se i u medicini.
Listovi su vrlo aromatičnog, gorkog i jakog ukusa. Sveži listovi sadrže vitamin A, C, i vitamine B kompleksa. Od minerala su prisutni kalcijum, mangan, gvožđe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << selen, cink i magnezijum.
Čaj od lovorovog lista odličan je kao lek protiv svih vrsta kašlja, i suvog i mukoznog, jer deluje umirujuće na sluznicu grla i dušnika.
Foto: Shutterstock Posle samo jedne šolje čaaja kašalj prestaje za deset minuta, provereno.
Čaj od lovora protiv kašlja – recept SASTOJCI:
2,5 dcl vode 4-5 lista lovora pola limuna kašičica meda Ukoliko ne volite bilo koji od ostalih sastojaka, sasvim su dovoljni i lovor i voda.
Stavite listove suvog ili svežeg lovora u šerpicu, prelijte hladnom vodom, ostavite da provri i kuva se 4-5 minuta.
Ostavite čaj poklopljen da odstoji još 10 minuta, procedite i dodajte sastojke po želji (med ili limun). Piti umereno vruć čaj u manjim ali čestim gutljaima.
Dnevno možete piti i do litar ovog čaja.
Napomena: Trudnice treba da izbegavaju lovor jer može uzrokovati pobačaj. Otrovan je za pse i mačke.
Ako hoćete da budete zdravi i vitalni u kafu dodajte samo ova 2 sastojka (RECEPT)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.