Borislav Novaković verbalno napadnut tokom prikupljanja potpisa protiv rušenja Spensa

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2018, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislav Novaković verbalno napadnut tokom prikupljanja potpisa protiv rušenja Spensa

Grupa od desetak osoba verbalno je danas napala poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića u centru Novog Sada.

Među onima koji su vređali Novakovića bili su nekadašnji novinar Tomislav Lovreković i osoba koja se predstavila kao student Mihailo Janjić, čiju je akciju prelepljivanja table Nezavisnog društva novinara Vojvodine nedavno na društvenim mrežama objavila partija Srpska desnica.

Njih dvojica su od ranije javnosti poznati zbog različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << incidenata, a Lovreković je bio pod istragom zbog pretnji upućenih republičkoj poslanici Mariniki Tepić i novinarima Dinku Gruhonjiću i Nedimu Sejdinoviću.

Oni su počeli da vređaju Novakovića i aktiviste Narodne stranke koji u centru prikupljaju potpise protiv rušenja Spensa. Vikali su na Novakovića i unosili mu se u lice. Novaković je ćutao, a policija je potom stala izmedju njih i legitimisala Lovrekovića i Janjića i druge osobe koje su dobacivale.

Oni su Novakoviću izmedju ostalog govorili: "Ti si sramota za Novi Sad", "Nisi dovoljno robijao" i "Udario si na srpske policajce", a Novaković je kasnije kazao da je to bila "provokacija koja nije uspela".

"Želja je bila da nas isprovociraju i stave u poziciju nekoga ko će odreagovati na njihove napade pa da nas onda prikažu kao opozicione ekstremiste", rekao je Novaković. Dodao je da će Narodna stranka nastaviti da prikuplja potpise protiv rušenja Spensa i da će "pozvati gradjane na akciju", ukoliko se gradska vlast usudi da krene u akciju rušenja tog objekta.

"Ovaj sportski centar je neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada i pripada Novosađanima, koji su ga za samo dve godine izgradili odvajanjem iz svojih samodoprinosa. Kada je Spens građen, naš grad je imao 150.000 stanovnika, a sada ima trostruko više. Zato je imperativ naše generacije da ga sačuva i gradi nove sportske objekte, koje će ostaviti u nasleđe budućim generacijama. Ko ruši Spens ruši Novi Sad", naveo je Novaković.

Takođe, u pojedinim delovima grada večeras su lepljeni i plakati usmereni protiv Novakovića.

SNS: Narodna stranka obmanjuje građane

Gradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da Narodna stranka današnjom akcijom prikupljanja potpisa protiv rušenja Spensa "nastavlja da obmanjuje građane Novog Sada".

Navode da "nikakva odluka o rušenju tog objekta nije bila na dnevnom redu Skupštine grada, koja je osnivač Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", a kamoli da je doneta". Dodaju da "nikakav predlog takve vrste nije upućen Skupštini grada, niti je o tome raspravljano na bilo kom skupštinskom odboru".

"Gradonačelnik Miloš Vučević u javnost je izneo samo svoje mišljenje o jednom od načina rešavanja problema preduzeća koje se nalazi u ogromnim gubicima i čiji objekat je građen u neko drugo vreme, kada u našoj zemlji nije bilo tržišne ekonomije. Izgradnja modernijeg i funkcionalnijeg sportskog centra samo je jedan od predloga za rešenje ovog velikog problema", stoji u saopštenju SNS.

Nasilnici i primitivci iz @sns_srbija i njihovih satelita

pokušali su da zaustave peticiju @StrankaNarodna

u Novom Sadu

protiv rušenja #SPENS-a

i da isprovociraju

Boru Novakovića,

našeg poverenika za #Vojvodina.

Nisu uspeli. Neće uspeti.

Potpišite i vi.

Do pobede! pic.twitter.com/LInSlQtd23

— Nikola Jovanovic (@Nik_Jov) September 19, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.