Izvor: Radio 021, 10.Jan.2020, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez hrpe papira pri kupovini stana, novim izmenama zakona ukinute brojne obaveze

Izmenama Zakona o porezima na imovinu, od 1. januara ukinuta je obaveza podnošenja prijava za poreze na imovinu, prenos apsolutnih prava, kao i nasleđe i poklon, prilikom zaključenja ugovora o kupovini stana ili sprovođenja ostavinske rasprave.

Uz podršku Fonda za dobru upravu Britanske vlade, građanima je olakšana do sada komplikovana procedura, a napravljene su i uštede, navode sagovornici N1.

U NALED-u kažu da će odlaskom samo jedan šalter uštedeti svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << - u tim postupcima u Srbiji učestvuje pola miliona građana, ušteda će biti 6,5 miliona evra, uštedeće se i 400 hiljada papira, jer će sve biti urađeno elektronski.

Po zaključenju ugovora kod javnog beležnika građani će popunjavati jedan upitnik gde će odgovoriti da li misle da imaju pravo na poresko oslobođenje.

Posebno je važno, dodaju u PWC-u, što će poreski organi prikupljati svu potrebnu dokumentaciju za utvrđivanje poreske obaveze, a koju je ranije dostavljao sam poreski obveznik.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.