Belaj u ‘Slagalici’: Za pogrešan odgovor takmičaru oduzeti poeni pa nepravedno vraćeni (FOTO, VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 23.Maj.2022, 19:28

Belaj u ‘Slagalici’: Za pogrešan odgovor takmičaru oduzeti poeni pa nepravedno vraćeni (FOTO, VIDEO)

Postalo je normalno da se ljudske greške proveravaju putem kompjutera, jer se smatraju tačnijim od ljudskog oka ili procene.
Međutim, da nije baš uvek tako, svedoči čevrtfinalna epizoda popularnog kviza „Slagalica“, gde su takmičaru koji je dao pogrešan odgovor prvo oduzeti poeni, da bi mu već sledećeg trenutka bili nepravedno vraćeni!
Publika je mogla da svedoči pravom okršaju u znanju između poznatog kvizomana Đorđa Nikolića i njegovog takmaca, Ivana Cvijovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Sve je nagoštavalo neizvesnu i napetu borbu.
Međutim, Nikolić je u igri „Ko zna zna“ pogrešno odgovorio na pitanje, nakon čega su mu oduzeti poeni, ali mu je kompjuter već u sledećoj sekundi, pre narednog pitanja iste vratio. Time je Nikolić u jednom trenutku spao sa 104 na 99, a u sledećem je ponovo vraćen na 104 boda!
Razlika između osvejenih poena takmičara na kraju prve četvrtfinalne emisije iznosila je samo dva poena – 144 prema 142 za Đorđa.

Jeste potom Nikolić u narednoj emisiji razvalio protivnika, posebno u igri asocijacija, jer ih je rešio za samo 10 sekundi, čime je postao apsolutni rekorder kviza.

Tako se zasluženo se plasirao u polufinale ovog takmičenja, ali ne možemo prenebregnuti činjenicu da je stekao psihološku prednost u prvom okršaju i to greškom kompjutera.
Da li RTS nakon ove greške razmišlja da u kviz uvede VAR sistem kao u fudbalu – ne znamo, ali svakako da je ova kompjuterska brljotina u najmanju ruku čudna.
I pomalo nefer, ako možemo da dodamo, uprkos nesumnjivom znanju koju je Nikolić prikazao.
Izvor: Mondo
Voditeljka Slagalice ponovo u centru pažnje zbog akcentovanja u kvizu (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.